ANBI status toegekend

Wij hebben het bericht van de Belastingdienst ontvangen dat de stichting Glimlach van hoop met terugwerkende kracht vanaf 11 oktober is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). De beslissing geldt voor onbepaalde tijd.

Wij zijn God dankbaar dat onze stichting deze status binnen heeft. De ANBI-status heeft namelijk een aantal voordelen. Zo is er een vrijstelling van erf- en/of schenkbelasting. Daarnaast kunnen donateurs hun giften aftrekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. En tot slot fungeert deze status ook min of meer als keurmerk. Om aangemerkt te worden als ANBI dient de stichting namelijk aan bepaalde criteria te voldoen. Met andere woorden zegt het iets over de betrouwbaarheid van de stichting.

Heb je al een donatie gedaan?

We willen je hartelijk bedanken voor je donatie! Hierdoor help je direct mee in onze missie om hoop te brengen op de projecten die wij ondersteunen.

Daarnaast mag je dankzij de ANBI status de gift bij de belastingaangifte over 2022 als aftrekpost opgeven.

Wil je graag doneren?

Wat fijn dat je ons mee wilt helpen om hoop te brengen op plaatsen waar deze vaak ver te zoeken is!

Als je een gift hebt gedaan, weet dan dat je deze bij een belastingaangifte over het betreffende jaar van donatie als aftrekpost kan opgeven.

Meer informatie over hoe je een donatie kan doen, vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *